SERVICE OCH TJÄNSTER

Är du dags att ge din båt en rundsmörjning? Här kan du läsa om våra olika underhålls servicepaket och tjänster. När det uppstår problem kan vår högklassiga servicepersonal snabbt hjälpa dig med din båt så du kan fortsätta njuta av din semester till sjöss med så få avbrott som möjligt. Vi vet att det är mycket frustrerande att vara av med sin båt medan den repareras. Därför har vi en personal som utmärker sig för att erbjuda högkvalitativt underhåll och reparation. Vi kan även hjälpa till på plats.

VI UTFÖR FÖLJANDE TJÄNSTER

Motor Rodins Marin
Båt leverans Rodins Marin

KONSERVERING

Innebär att vi kör igenom motorn med färskvatten för att sedan konservera motorns kylsystem  med glykolvatten och motorns förbränningssystem med konserveringsolja.

ÅRSSERVICE

Innebär att vi kontrollerar alla motorns funktioner, smörjer alla fettnipplar, byter alla motorns bränslefilter, byter växelhusolja och vid fyrtakts motorer även motorolja med filter, vid fytakts motorer ingår även ventiljustering.

VINTERFÖRVARING UTOMBORDARE

Innebär att vi gör säsongsservice (se ovan) om så är beställt. Sedan hängs motorn in för förvaring under vintern. När ni vill ha motorn skall vi kontaktas ca:2 veckor innan då vi har tid på oss att starta upp motorn och göra den klar för leverans. Observera att det tillkommer 5% i förbrukningsmateriel (fett, buntband, skruv m.m).

VINTERFÖRVARING

Vi har nyckelservice på vinterförvaring av båtar. Ni lämnar båten hos oss direkt eller vid lämplig kaj, där vi sedan hämtar den. Därefter servar vi motorn (säsongsservice), konserverar båt/motor. Vi tvättar båten och båtens botten. Batteriet laddas, Vi åtgärdar det som behövs inför kommande säsong (eventuellt nymontering av diverse tillbehör). Som kund ringer ni 3-4 veckor i förväg och talar om att det börjar bli tid för sjösättning. Vi tar då fram båten, tvättar och städar den och gör den klar för leverans till den kaj vi hämtade den vid under hösten. Ni får båten bottenmålad, städad och klar. Observera att det tillkommer 5% i förbrukningsmateriel (fett, buntband, skruv m.m).

3-ÅRSSERVICE UTOMBORDARE

Innebär att vi kontrollerar motorns alla funktioner, smörjer alla fettnipplar, rengör förgasare samt synkroniserar dessa, byter alla motorns bränslefilter, vid insprutade motorer kopplas diagnosverktyg in vid behov, inställning av tändning, demontering av växelhus, demontering av propeller och impeller för kontroll och infettning, även kontroll och infettning av driv-, växel- och utgående axel. Uppsmörjning av hela motorn. Vid behov byts tändstift (tillkommer på fakturan). Genomkörning av sötvatten och konservering. Slutligen läggs en film av motorvax över hela motorn för att motverka korrision.

SÄSONGSSERVICE INOMBORDARE

Innebär att vi kontrollerar motorns alla funktioner, smörjer alla fettnipplar, rengör förgasare samt synkroniserar dessa, vid insprutade motorer kopplas diagnosverktyg in vid behov, inställning av tändning, byte av motorolja och oljefilter även motorns alla bränslefilter byts, kontrollerar drivremmarnas status och funktion, uppsmörjning av motorns länkage. Vid behov byts tändstift och brytarspetsar(tillkommer på fakturan). Genomkörning av sötvatten, Slutligen läggs en film av motorvax över hela motorn för att motverka korrision.

SERVICE AV DREV

Innebär att vi byter växelhusolja i drevet, kontroll av impellern om denna är monterad i drevet, byte av zinkanoder (tillkommer på fakturan). Infettning av propelleraxel samt smörjnipplar. Vid behov provtrycks växelhuset.