Grand

Grand rib båt

Varför en Grand Rib-båt?

Under de senaste 15 åren har Grand tillverkat och utvecklat ett mycket framgångsrikt produktsortiment. De nuvarande modellerna inkluderar RIB-båtar för såväl den nyinvigde som avancerade användare. Företaget är nu erkänt som ett av marknadsledarna inom området för RIB-båtar och gummibåtar.

Innovationer är kännetecknet för vår framgång

Förmågan att ständigt förnya och förfina produktionsprocesserna är en av nyckelingredienserna hos GRAND ´s framgång. Genom att använda toppmoderna ingenjörs- och designprocesser i kombination med ett omfattande forsknings- och utvecklingsprogram, har Grand inte bara höjt ribban när det gäller kvalitet utan har också kunnat tillhandahålla några av de finaste samtida marinarkitekturer som finns!

Hög säkerhet, en primär faktor på ribbåtar

Grand ´s primära prioritering när det kommer till ribbåt-bygge är att tillhandahålla en säker miljö för båtägaren. Säkerhetsaspekterna för varje ny modell granskas därför noggrant i början av designprocessen. Oavsett vilken modell du väljer, vare sig det är vår minsta Grand S275 eller den fantastiska G850 – du kommer alltid att känna dig trygg i en GRAND rib båt. Varje Grand båt är byggd i Europa utan kompromisser när det gäller utförande, material, ingenjörskonst och kvalitet. Genom att kombinera erodynamiska principer med avancerad design och tillverkningskoncept, byggs ribbåtarna så att varje komponent är kvalitetssäkrad och spårbar till sin källa.

Ett brett utbud av båtar

Grand ´s sortiment av båtmodeller består av över 50 modeller, vilket tillsammans med en omfattande lista av tillval och tillbehör gör att du kan välja och utrusta din båt för att möta dina exakta personliga krav. Dessutom erbjuder vi ett brett utbud av färgscheman för tuber, glasfiber och klädsel, vilket ger dig möjligheten att skapa något helt unikt.

Det har aldrig gjorts något som inte kunde göras lite bättre och det är därför Grand regelbundet ser över och uppdaterar modellutbudet för att spegla de senaste trenderna inom design och säkerhet.

Uppblåsbara rör med profilerade stegändar i glasfiber

Majoriteten av Grand ´s  RIB-modeller inkluderar, som standardutrustning eller som tillval, en funktion utvecklad av GRAND — uppblåsbara rör med profilerade glasfibersteg.

Glasfiberstegens fördelar:
• Användbar funktion för ett dopp, ombordstigning eller landstigning
• De är säkra och bekväma att stå eller sitta på när båten ligger stilla.
• De fungerar som en passiv trimplan som trycker på bogen ner undertiden du kör.

När du har njutit av fördelarna med vår
Stegslut du vill inte vara utan dem!

Hög kvalitet till rätt pris

Hur Grand definerar “Kvalitet” är att produkten uppfyller inte bara båtägarens krav utan även det som anges i internationella standarder såsom EN ISO 6185, EN ISO 12217 och EU-direktivet 2013/53/EU. Grand har  interna kvalitetshanteringsprocedurer som är bland de högsta i branschen, så utmaningen för Grand har varit att uppnå detta till en kostnad som garanterar bra valuta för pengarna.

Bästa materialet för de bästa båtarna

GRAND ´s RIB- och gummibåtar är gjorda av fem lager av 1100Dtes polyestertyg och 1680 Dtex, som är förstärkt med MIRASOL och HEYTEX-tyger för att säkerställa den enastående hållbarhet och nötningsbeständighet den gör.

Där HYPALON-rör specificeras används ORCA®-konstruerat tyg som ger den kvalitet, styrka och hållbarhet som krävs för att säkerställa att båtägaren får den bästa slutprodukten. Dessa tyger i kombination med nya HTL-lim säkerställer att produkterna har en hög nivå av strukturell integritet och förmåga att motstå temperaturer på upp till 90°C! Varje GRAND-båt använder speciella marina Crystic® Gelcoats бы Scott Bader med lägsta styreninnehåll som finns tillgängligt idag.

SeaDek® högpresterande golv

GRAND båtar finns nu med SeaDek® högpresterande golv. SeaDek® tillverkas i USA av ett icke-absorberande sampolymermaterial med slutna celler, speciellt framtaget för marina produkter. Detta material är en innovativ, strukturerad mikroprickyta med förbättrade halkfria egenskaper. SeaDek® är ett slitstarkt UV-beständigt icke-absorberbart material som ger skydd för båtytor, särskilt i områden med hög utsatthet och nötning.

Andra SeaDeck fördelar

• Exceptionellt grepp även när det är blött
• Oöverträfflig komfort när du står, går eller lutar dig mot båtytor
• Stötdämpning, vilket minskar trötthet
• Skydd för båtytor mot repor, nagg och bucklor
• Bullerreducerande egenskaper — idealisk för fiskare

SeaDek® är speciellt framtagen för marina produkter och kommer att ytterligare förbättra både utseendet och säkerhetsegenskaperna hos Grand ´s båtmodeller.

Varje GRAND-modell består av en unik kombination av innovativ teknik, patenterad design, plus många års erfarenhet och expertis. Genom att använda den senaste CAD/CAM-tekniken med den mest avancerade mjukvaran, fulländas varje GRAND till minsta detalj för att säkerställa högsta kvalitet. När prototypmodellen väl har konstruerats, utsätts den för ett omfattande sjöförsök under de tuffaste förhållandena innan den ser ett utställningsrumsgolv! Efter varje produktionssteg klarar varje båt ett strikt kvalitetskontrolltest mot en utmanande uppsättning parametrar, och alla modeller måste klara CE-certifiering innan serieproduktionen påbörjas.

Vill du bli kontaktad av någon av våra försäljare?

Skriv ditt meddelande och fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret här nedan, så hör vi av oss till dig.

Öppettider Uddevalla

Vardagar

09:00

- 18:00

Lördag

10:00

- 14:00

Söndag

Stängt

Öppettider Hunnebostrand

Vardagar

09:00

- 18:00

Söndag

Stängt