RYDS BÅTAR

Går du i köpa-båt tankar? Ryds båtar är ett av Sveriges mest kända båtmärken. Med stilres design bygger Ryds båtar med finurlig och smart design. Ryds båtar tar hårdare sjö på ett sätt som gör att du behagligt kan ta dig dit du vill även om vädret är lite tuffare. 

Ryds båtar är båtarna för framtiden

När det kommer till svenska båtmärken så har det nog inte undgått någon att Ryds båtar är bland de vanligaste och mest förekommande båtarna. Ryds båtar tillverkas i Ryd i Småland. Här tillverkar Ryds båtar från 2,5 meter till 7,3 meter långa. Ryds båtar har genom åren tagit fram många innovativa lösningar, vilket är vanligt i just Småland. Signumet för Ryds båtar är deras VI-teknik. VI-teknik är att de har vakuuminjicerade skrov. VI-tekniken innebär att två formar pressas ihop i en sluten process. Sedan placeras Gelcoat (färgen) på den yttre formen. Efter det sätter man  glasfibermatta och alla olika förstärkningar in i formen. Sedan när det är klart sugs en innerform ihop med ytterformen med hjälp av  vakuum. Och i denna slutna process tillförs det sedan polyester.

Några av fördelarna med VI-teknik på Ryds båtar

 

  • betydligt mindre utsläpp som sparar vår miljö
  • båtarna får betydligt lägre vikt
  • sänkt bränsleförbrukningen pga den låga vikten
  • jämnare och starkare laminat i skrov och däck.

Säkerhet i fokus 

Ryds båtar är byggda med säkerhet i fokus och är väl optimerade för förhållanden i vårt nordiska klimat. Kvalitet är inte det enda som utmärker Ryds båtar, de är också av absolut toppkvalitet med deras nordiska stilrena design. VI-tekniken ger båtarna starka och hållfasta båtar, som också gör båtarna lättare och får mer optimal bränsleförbrukning. Ryds båtar går mycket lätt i sjön men också med oerhört bra prestanda. Detta medför goda fördelar, som tex att båten kräver mindre motoreffekt som i sin tur gör att dina utsläpp blir mindre och därmed  lägre bränslekostnader. Ryds har alltid försökt att, med planetens välbefinnande i åtanke, ändå skapa den bästa fritid de kan ge sina kunder. Och detta utan att tumma på kvaliteten. Till exempel är Big Fish sortimentet framtaget för fiske, men också att båten ska kunna användas för transport eller kanske bara bruksbåt. Ryds båtar jobbar med att miljöomsorg och framtidstänk i hela tillverkningskedjan.

Vill du bli kontaktad av någon av våra försäljare?

Skriv ditt meddelande och fyll i dina kontaktuppgifter i formuläret här nedan, så hör vi av oss till dig.

Öppettider Uddevalla

Vardagar

09:00

- 18:00

Lördag

10:00

- 14:00

Söndag

Stängt

Öppettider Hunnebostrand

Vardagar

09:00

- 18:00

Söndag

Stängt